MTI

| 2022. 02. 04. – 07:21 |

Az Ukrajna körül kialakult helyzetről, valamint Oroszországnak az Egyesült Államokkal és a NATO-val szemben támasztott biztonsági garanciaigényeiről tárgyalt Vlagyimir Putyin és Emmanuel Macron

Az Ukrajna körül kialakult helyzetről, valamint Oroszországnak az Egyesült Államokkal és a NATO-val szemben támasztott biztonsági garanciaigényeiről tárgyalt Vlagyimir Putyin és Emmanuel Macron. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Ukrajna körül kialakult helyzetről, valamint Oroszországnak az Egyesült Államokkal és a NATO-val szemben támasztott biztonsági garanciaigényeiről tárgyalt csütörtökön telefonon Vlagyimir Putyin orosz és Emmanuel Macron francia elnök - közölte a Kreml sajtószolgálata.

A moszkvai tájékoztatás szerint a felek eszmecserét folytattak a kialakult helyzetről, figyelembe véve a nemzetközi partnerekkel  közelmúltban történt kapcsolatfelvételt, valamint azt, hogy Franciaország tölti be az EU Tanácsának francia elnökségét - írja az MTI.

"Vlagyimir Putyin ismételten felhívta a figyelmet a kijevi vezetés provokatív kijelentéseire és tetteire, amelyek ellentétesek a minszki megállapodásokkal"

- közölte a Kreml.

A két vezető megállapodott a további kapcsolattartásban.

A felek január 28. és 31. után a héten immár harmadszor egyeztettek egymással.

Az eszmecserét ezúttal Párizs kezdeményezte.

A Kreml szerint a két elnök korábban abban is megállapodott, hogy előkészítteti a személyes találkozó lehetőségét. Az időpontról még nem született megállapodás, ám a lehetséges helyszínként mindkét fél Moszkvát nevezte meg.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Stoltenberg szerint Moszkva jelentős létszámú haderőt küldött Fehéroroszországba. Oroszország jelentős létszámú csapatokat, mintegy 30 ezer katonát és modern fegyvereket küldött Fehéroroszországba az elmúlt napokban.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.