Hirado.hu
| 2022. 02. 06. – 09:00 |

Az amerikai hadsereg kaliforniai Fresnó légibázisán tesztelhették a katonák a Ghost Robotics egyik robotkutyáját

Az amerikai hadsereg kaliforniai Fresnó légibázisán tesztelhették a katonák a Ghost Robotics egyik robotkutyáját. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az amerikai hadsereg kaliforniai Fresnó légibázisán tesztelhették a katonák a Ghost Robotics egyik robotkutyáját – látható a Sky News által bemutatott felvételen.

A bázis védelmi központjának biztosítására és járőrözésre használnák a robotkutyát. A projekt finanszírozására állami forrásokat igényeltek - írja a Hirado.

A robotkutya talán egyik legkézenfekvőbb felhasználása, hogy segítségével emberi beavatkozást kiváltva végezhető el robbanószerkezetek megvizsgálása és eltávolítása.

De bármilyen kommunikációs eszközzel, szenzorral is felszerelhető, így alkalmas lehet vegyi vagy radioaktív anyagok detektálására.

Hatótávolsága egy töltéssel 11 kilométer. A gyártók még tánctudással is felvértezték a mechanikus ebet.

A gyártó a robotikai eszközökre szakosodott philadelphiai startup, a Ghost Robotics, amely az amerikai hadsereg egyik beszállítója.

Tavaly mutatták be a járőr robotkutya fegyverrel felszerelt verzióját, amely nagy visszhangot váltott ki.

A szerkezet hátára erősített modul hatótávolsága 1,2 kilométer, harmincszoros optikai nagyításra képes, és van hőkamerája is.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.