Origo
| 2022. 02. 07. – 17:00 |

A téma kapcsán a Kreml szóvivője feszültségkeltéssel vádolta meg az amerikai hírügynökséget

A téma kapcsán a Kreml szóvivője feszültségkeltéssel vádolta meg az amerikai hírügynökséget. Fotó: Internet

Hirdetés

A Demokrata Párthoz közelállónak tartott Bloomberg amerikai hírügynökség álhírt gyártott, majd pedig azt közzétette a honlapján. A cikk címe a következő volt: Élő: Oroszország lerohanta Ukrajnát.  A cikket később eltávolították a Bloomberg honlapjáról. A téma kapcsán a Kreml szóvivője feszültségkeltéssel vádolta meg az amerikai hírügynökséget.

A New York-i székhelyű, a Demokrata Párthoz húzó Bloomberg hírügynökség pénteken közzétett a honlapján egy cikket, amelynek címe: Élő: Oroszország lerohanta Ukrajnát – írja a New York Post-ra hivatkozva az Origo.

Természetesen semmi ilyen nem történt, a Blommberg egy álhírt gyártott és hozott le.

A cikket a címlapról 30 perc múlva távolították el, a Bloomberg munkatársai később kiadtak egy közleményt, amelyben magyarázkodásba bocsátkoztak. 

Azt mondták, hogy „nagyon sajnálják a történteket", a cikket véletlenül élesítették, és azért írták meg,  mert többfajta forgatókönyvre számítottak. Az ugyanakkor a magyarázkodásból nem derül ki, hogy mégis miért vett 30 percet igénybe, amíg eltávolították az álhírt egy ilyen nagy hírügynökségnél, és addig miért nem vette észre senki. hogy ekkora hibát vétettek. 

A Bloomberg az álhírrel ugyanis egy valós háború veszélyét kockáztatta.

A Kreml feszültségkeltéssel vádolja az amerikai hírügynökséget

Orosz részről Dmitrij Peszkov, az államfői hivatal, a Kreml szóvivője reagált a történtekre.

Peszkov véleménye alapján a Bloomberg "baklövése", miszerint "Oroszország lerohanta Ukrajnát", tökéletesen demonstrálja a Washingtonból, Londonból és más európai fővárosokból érkező agresszív stílusú kommunikációt, amelyek szítják a feszültséget. 

Az orosz szóvivő szerint az ilyesmik helyrehozhatatlan károkat okozhatnak.

Peszkov végezetül hozzáfűzte: Azt hiszem, az "álhírek" helyett most már mondhatjuk a "Bloomberg-híreket".

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kuleba szerint ne higgyenek az Ukrajna elleni támadásról szóló előrejelzéseknek. Dmitro Kuleba külügyminiszter arra hívta fel a lakosság figyelmét, hogy ne higgyenek az ukrajnai esetleges orosz invázióról szóló apokaliptikus előrejelzéseknek. 

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.