Karpat.in.ua
| 2022. 02. 07. – 20:00 |

Friedrich Merz nem zárja ki a közös európai védelmi fegyverszállítás lehetőségét Ukrajnának, egyben kizárta a csak Németországból érkező szállítást

Friedrich Merz nem zárja ki a közös európai védelmi fegyverszállítás lehetőségét Ukrajnának, egyben kizárta a csak Németországból érkező szállítást. Fotó: Internet

Hirdetés

Friedrich Merz, a németországi Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetője a Bild am Sonntag-nak adott interjújában kijelentette, nem zárja ki a közös európai védelmi fegyverszállítás lehetőségét Ukrajnának, egyben kizárta a csak Németországból érkező szállítást. 

„Szó sem lehet arról, hogy csak Németországból szállítsanak fegyvereket. De véleményem szó lehet egy közös európai védelmi fegyverszállításról Ukrajnának – mondta Merz. – Ez az, amit (alkancellár, Németország gazdasági és klímavédelmi minisztere – szerk.) Robert Habeck helyesen mondott tavaly” - írja a Karpat.in.ua.

A CDU vezetője ugyanakkor nem zárta ki az Oroszország elleni szankciók szigorítását az Ukrajnával szembeni agresszív magatartás esetén.

„Ezt meg kell engednünk magunknak. A világ fontosabb, mint a jólét. Ezért minden lehetőséget mérlegelünk” – állította Merz.

A politikus emellett bírálta Olaf Scholz jelenlegi német kancellár álláspontját az Ukrajna körüli helyzettel kapcsolatban.

„Ilyen körülmények között a kancellárnak tárgyalásokra kell utaznia, meg kell hívjon magához, európai álláspontot kell kialakítania”

– mondta Merz.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy megérkezett Ukrajnába a hetedik amerikai katonai segélyszállítmány. Olekszij Reznyikov védelmi miniszter bejelentette, miszerint Ukrajnába megérkezett a hetedik amerikai katonai segélyszállítmány.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.