Események | 2022. 02. 07. – 09:47 |
Az ukrán-magyar határ átlépésekor egy 28 éves técsői járási lakos egy BMW X6 terepjárót akart behozni Ukrajna vámterületére. Fotó: a Kárpátaljai Vámhivatal Facebook-bejegyzése

Hirdetés

A vámjogszabályok megsértését dokumentálták a Kárpátaljai Vámhivatal Csempészet és Vámszabálysértések Elleni Osztályának felügyelői Asztélynál az ukrán-magyar határon február 5-én.

Az ukrán-magyar határ átlépésekor egy 28 éves técsői járási lakos egy BMW X6 terepjárót akart behozni Ukrajna vámterületére, legfeljebb 1 évre szóló ideiglenes behozatalként.

Mint az ellenőrzés során kiderült, a vámellenőrzéshez a férfi benyújtotta ukrán útlevelét, melyben Ukrajna csehországi nagykövetségének hamis állandó tartózkodást bizonyító aláírásai és pecsétjei voltak.

Ezt a diplomáciai képviselet hivatalosan is megerősítette.

Ezért a vámosok jegyzőkönyvet állítottak ki a hamis okmányok használata miatt. A tisztviselők bírósági döntésig lefoglalták a több mint 1,1 millió hrivnya értékű 2016-os kibocsátású gépkocsit - olvashatjuk a Kárpátaljai Vámhivatal Facebook-oldalán.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy embercsempészt fogtak Kárpátalján. Kárpátalján a rendőrség munkatársai őrizetbe vettek egy munkácsi járási lakost, aki részt vett négy illegális migráns Afganisztánból az EU-ba való csempészetében. 


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.