Kárpátinfo.net


| 2022. 02. 07. – 10:30 |

Immár másodszor indul útjára a (H)azám!, a Kárpát-medence Nagy Családi Vetélkedője, február 26-án, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének a szervezésében

Immár másodszor indul útjára a (H)azám!, a Kárpát-medence Nagy Családi Vetélkedője, február 26-án, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének a szervezésében. Fotó: Internet

Hirdetés

Immár másodszor indul útjára a (H)azám!, a Kárpát-medence Nagy Családi Vetélkedője, február 26-án, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének a szervezésében.

A családok játéka idén is két internetes fordulóból, és egy, személyes részvétellel Budapesten megrendezésre kerülő döntőből áll, melyre a hat legtöbb pontot szerző család kap meghívást.

A játékra jelentkező családok tesztelhetik a tudásukat a magyar történelem, irodalom, képzőművészet, tudomány, népi hagyományok és sport témakörökben.

Márton Zsuzsanna, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke a kezdeményezésről elmondta, hogy a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete volt az ötletadó még 2020-ban. A vetélkedő első Kárpát-medencei szintű megszervezéséhez kapcsolódó visszajelzések azonban nagyon kedvezőek voltak. A tapasztalatok alapján elmondható, hogy a családok számára izgalmas kutatási terepet és kikapcsolódást jelentett a részvétel. Ennek kapcsán bíznak abban, hogy a játék alkotó feladatai, kreatív tevékenységei és értékes, jelentős pénzbeli és üdülési nyereményei a második alkalommal is elnyerik a családok tetszését.

Márton Zsuzsanna szerint a (H)azám! című Nagy Családi Vetélkedő feladványain és a kérdésein keresztül lehetőséget ad a minőségi idő eltöltése mellett arra,

hogy a játékos megfejtéseivel összekösse a magyar közösséget szellemiségében és értékrendjében.

Az elnök arra kér minden magyar családot, legyen részese ennek a vetélkedőnek, kapcsolódjanak be játékos formában a magyar értékeink és kultúránk megismerésébe és regisztráljanak minél többen a (H)azám! című vetélkedőre a www.ncsv.hu internetes portálon.

Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége

Hirdetés


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.