police.hu

| 2022. 02. 07. – 10:29 |

A személyautóban 6 illegális migránst szállított egy ukrán férfi, akit a rendőrök őrizetbe vesznek

A személyautóban 6 illegális migránst szállított egy ukrán férfi, akit a rendőrök őrizetbe vesznek. Fotó: police.hu

Hirdetés

A személyautóban 6 illegális migránst szállított egy ukrán férfi, akit a rendőrök őrizetbe vesznek.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság járőrei egy gépjárművet ellenőriztek Kiskunmajsa külterületénél 2022. február 6-án 8 óra 25 perckor - írja a police.hu.

A gépkocsit egy ukrán férfi vezette, rajta kívül a járműben 6 - magukat szír állampolgárnak valló - személy tartózkodott.

A csoport tagjai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A sofőrt előállítják a rendőrök és őrizetbe veszik. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít eljárást vele szemben. A nyomozók előterjesztést tesznek a férfi letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.​

Korábban hírt adtunk arról, hogy hamis okmányok miatt foglaltak le egy elit gépkocsit Asztélynál. Az ukrán-magyar határ átlépésekor egy 28 éves técsői járási lakos egy BMW X6 terepjárót akart behozni Ukrajna vámterületére. 

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.