Karpat.in.ua
| 2022. 02. 07. – 13:30 |

Jogos, hogy Oroszországnak is vannak biztonsági aggályai, azonban lehetséges egy olyan megállapodás megkötése is, amivel elkerülhető lesz az ukrajnai háború

Jogos, hogy Oroszországnak is vannak biztonsági aggályai, azonban lehetséges egy olyan megállapodás megkötése is, amivel elkerülhető lesz az ukrajnai háború. Fotó: Internet

Hirdetés

Jogos, hogy Oroszországnak is vannak biztonsági aggályai, azonban lehetséges egy olyan megállapodás megkötése is, amivel elkerülhető lesz az ukrajnai háború – jelentette ki Emmanuel Macron francia államfő Oroszországban a BBC tudósítása szerint, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyal hétfőn, írja a Karpat.in.ua.

Macron nyilatkozatában Oroszország kibékítésére szólított fel, azonban hozzátette, hogy Ukrajna szuverenitása nem lehet kérdéses.

Macron nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy szerinte

Oroszországnak nem Ukrajna lerohanása, hanem a szabályok tisztázása a célja az Európai Unióval, valamint a NATO-val.

A francia elnök azt mondta, reméli, hogy az orosz elnökkel folytatott tárgyalása elegendő lesz a konfliktusok megelőzéséhez.

„Meg kell védenünk európai testvéreinket azáltal, hogy új egyensúlyt javaslunk, ami képes megőrizni szuverenitásukat és békéjüket” – mondta Macron – „ezt úgy kell csinálni, hogy tiszteljük Oroszországot, egyúttal megértjük ennek a nagyszerű népnek a mai traumáit.

Macron bár már vasárnap megérkezett Moszkvába, aznap még Joe Biden amerikai elnökkel is tárgyalt,

Putyinnal való találkozóját követően pedig Moszkvából Kijevbe repül.

A francia elnök szerint az EU-nak önálló jogon, közvetítő nélkül kell tárgyalnia Oroszországgal, nem pedig folyamatosan az Egyesült Államokra hagyatkozni ebben a kérdésben.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kuleba szerint ne higgyenek az Ukrajna elleni támadásról szóló előrejelzéseknek. Dmitro Kuleba külügyminiszter arra hívta fel a lakosság figyelmét, hogy ne higgyenek az ukrajnai esetleges orosz invázióról szóló apokaliptikus előrejelzéseknek.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.