Karpat.in.ua
| 2022. 02. 07. – 18:00 |

Jake Sullivan kijelentette, az Oroszország elleni újabb szankciók Ukrajna megszállása esetén Kínát is érintenék

Jake Sullivan kijelentette, az Oroszország elleni újabb szankciók Ukrajna megszállása esetén Kínát is érintenék. Fotó: Internet

Hirdetés

Jake Sullivan, az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója az amerikai sajtónak adott interjújában kijelentette, az Oroszország elleni újabb szankciók Ukrajna megszállása esetén Kínát is érintenék, számolt be az Interfax-Ukrajina és az NBC hírügynökség, idézi a Karpat.in.ua.

Sullivan elmondása szerint az Oroszország elleni szankciók hatással lesznek Kínára,

mivel Oroszország pénzügyi rendszere szoros együttműködésben áll a kínai gazdasággal.

Az Egyesült Államok elnöke tanácsadója hozzátette: Kína dönti el, hogy betartja-e ezeket a szankciókat, viszont az ellenkezője „bírsággal” jár. Egyben kihangsúlyozta, hogy a kínai hatóságoknak ezt figyelembe kell venniük az orosz kormánnyal kötött megállapodások mérlegelésekor az elkövetkezendő hetekben.

Emlékeztetőül, Sullivan a közelmúltban kijelentette, hogy Oroszország Ukrajna elleni lépései különféle formákat ölthetnek, beleértve a megszállt Donbasz régió annektálását, teljes körű inváziót vagy kibertámadást, valamint a politikai helyzet destabilizálását. Elmondása szerint a teljes körű invázió bármelyik nap elkezdődhet.

A Nyugat szankciói Oroszország ellen

Az Ukrajna elleni invázió esetében, a Nyugat által bejelentett korlátozások között vannak a legnagyobb orosz bankok elleni szankciók és Oroszország kivonása a SWIFT rendszerből. Szó van egyben az orosz Északi Áramlat-2 gázvezeték engedélyeztetésének leállításáról is.

Később közleményeket jelentek meg arról, hogy az Európai Unió és az Egyesült Államok úgy döntött, hogy lemondanak arról, hogy kivonják az orosz bankokat a SWIFT nemzetközi fizetési rendszerből. Blinken ellenben kijelentette, fontos, hogy a Nyugat készen álljon a szankciók bevezetésére, beleértve a pénzügyi szankciókat.

Az amerikai törvényhozók számos törvényjavaslatot nyújtottak be az orosz agresszió visszaszorítására. Többek között azt javasolják, hogy korlátozzák az orosz vállalatokkal folytatott műveleteket az energia-, a pénzügyi, a bányászati ​​és az űrtechnológiai ágazatban; újabb szankciók bevezetését Putyinnal szemben, magas rangú tisztviselőkre és az orosz bankrendszerre stb.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Sullivan szerint Washington nem azért küldött csapaterősítést Európába, hogy háborút robbantson ki. Az Egyesült Államok nem azért küldött csapaterősítést Európába, hogy háborút robbantson ki Ukrajnában Oroszország ellen - szögezte le Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó vasárnap amerikai televízióknak adott körinterjúi egyikében. 

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.