Közélet | 2022. 02. 08. – 09:30 |
A törvény szerint a nyugdíjra való jogosultság a megszerzett hivatalos munkaviszonytól függ. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában a 60 évesek 29 év munkaviszonnyal mehetnek nyugdíjba; Hamis okmányok miatt foglaltak le egy elit gépkocsit Asztélynál; WP: Oroszország befejezi az ukrajnai invázió előkészületeit, és két napon belül elfoglalhatja Kijevet; Különböző napon születtek az ikrek Ukrajnában; Különböző napon születtek az ikrek Ukrajnában. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2022. február 7-én.

Ukrajnában a 60 évesek 29 év munkaviszonnyal mehetnek nyugdíjba

Ukrajnában a 60 éves korban való nyugdíjba vonulás a munkaviszonytól függ. 2022. január 1-től legalább 29 éves munkaviszonnyal kell rendelkezni annak, aki 60 éves nyugdíjba vonul. A törvény szerint a nyugdíjra való jogosultság a megszerzett hivatalos munkaviszonytól függ. Ha nem megfelelő munkaviszonnyal rendelkezik valaki, akkor a nyugdíjba vonulás következő szakasza életkor szerint 63 vagy 65 éves korban következik be, s megint csak a munkaviszonytól függően.

Hamis okmányok miatt foglaltak le egy elit gépkocsit Asztélynál

A vámjogszabályok megsértését dokumentálták a Kárpátaljai Vámhivatal Csempészet és Vámszabálysértések Elleni Osztályának felügyelői Asztélynál az ukrán-magyar határon február 5-én. Az ukrán-magyar határ átlépésekor egy 28 éves técsői járási lakos egy BMW X6 terepjárót akart behozni Ukrajna vámterületére, legfeljebb 1 évre szóló ideiglenes behozatalként. Mint az ellenőrzés során kiderült, a vámellenőrzéshez a férfi benyújtotta ukrán útlevelét, melyben Ukrajna csehországi nagykövetségének hamis állandó tartózkodást bizonyító aláírásai és pecsétjei voltak. Ezt a diplomáciai képviselet hivatalosan is megerősítette.

WP: Oroszország befejezi az ukrajnai invázió előkészületeit, és két napon belül elfoglalhatja Kijevet

Oroszország már közel áll az ukrajnai invázió előkészületeinek befejezéséhez, s a Kreml két napon belül elfoglalhatja Kijevet. Egy offenzíva esetén akár 5 millió ember is elmenekülhet Ukrajnából - írja  Washington Post az amerikai hírszerzési forrásokra hivatkozva. Az amerikai hadsereg és hírszerzés frissített értékelései szerint Ukrajna orosz inváziója a káosz kezdete lesz. Ha a Kreml úgy dönt, hogy megtámadja Ukrajnát, az 50 000 civil polgár halálához és sérüléséhez vezethet - közli az Unian.net. A The Washington Post szerint Oroszország hamarosan befejezi az invázió előkészületeit. Ha a Kreml mégis a támadás mellett dönt, akkor két napon belül képes lesz megszerezni a hatalmat és Kijevet. Mindez – a kiadvány szerint – humanitárius válsághoz fog vezetni.

Különböző napon születtek az ikrek Ukrajnában

Ukrajnában, a Lemberg megyei Pusztomitivszkij járás egyik falujának lakosa ikreket szült különböző napokon. A nő egyik gyermekét, lányát otthon szülte meg, fiát pedig a kórházban - írja a Korrespondent.net. Leszja Nikula, a Lembergi Megyei Sürgősségi Egészségügyi Ellátó és Katasztrófaorvosi Központ mentőse szerint, amikor a hívásra megérkezett, látta, hogy az egyik baba már megszületett. Azonban kiderült, a nő ikreket várt, és egy kisfiúnak is világra kellett jönnie. A vajúdó nőt kórházba szállították, az újszülött kislányt pedig az orvosokkal együtt egy másik mentőautóban vitték be. Mint az orvosok megállapították, a fiú farfekvésű volt, ezert született később.

Kuleba: Ne higgyenek az Ukrajna elleni támadásról szóló előrejelzéseknek

Dmitro Kuleba külügyminiszter arra hívta fel a lakosság figyelmét, hogy ne higgyenek az ukrajnai esetleges orosz invázióról szóló apokaliptikus előrejelzéseknek. A Washington Post azt közölte, hogy tisztviselőktől megerősítették, hogy a válság diplomáciai rendezése előtti ablak bezárulni látszik - írja a Korrespondent.net. "Ne higgyenek az apokaliptikus előrejelzéseknek. Különböző forgatókönyveket számolnak ki a különböző fővárosokban, de Ukrajna készen áll az események bármilyen alakulására" - írta Kuleba a Twitteren. Szerinte ma Ukrajna hatalmas hadsereggel, példátlan nemzetközi támogatással és az ukránok államukba vetett hitével rendelkezik.

Hirdetés


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.