Politika | 2022. 02. 08. – 19:00 |
Ukrajnában minden 60 feletti állampolgár okostelefont kap. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajna minden 60 év feletti beoltott állampolgára okostelefont kap az államtól - jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök a Gyija.Summit február 8-i találkozás során.

Először Zelenszkij kijelentette, hogy a program Ukrajna minden 60 év feletti állampolgárára vonatkozik - írja az Epravda.com.ua.

Később a Digitális Átalakítási Minisztérium hozzátette, hogy a program csak a beoltott nyugdíjasok számára lesz érvényes.

„A digitális állam előnyeit életkortól függetlenül mindenki számára elérhetővé kell tenni, így hamarosan Ukrajna minden 60 év feletti állampolgára ingyenes, jó minőségű, modern, gyors okostelefont kap az államtól” – mondta.

A polgárokat arra kérik, hogy válasszanak nevet a programnak – így az elnök elektronikus szavazást mutatott be az ukránoknak a Gyija alkalmazáson  keresztül.

A lehetőségek között szerepel az eSmartfon, Babusjafon, eBabusja, eDidusj.

A szavazások már elérhetők Gyija alkalmazásban -  mondta Zelenszkij.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában elérheti a hatvanezret a napi új fertőzöttek száma. Ukrajnában az újonnan regisztrált koronavírusos fertőzöttek száma az elkövetkező két hétben elérheti a napi hatvanezret, a járványhelyzet csak márciusban stabilizálódhat. 


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.