Politika | 2022. 02. 09. – 17:00 |
Josep Borrell kijelentette, hogy szerinte a világ nem áll egy teljes körű háború küszöbén, és úgy vélte, hogy Oroszország nem támadja meg Ukrajnát. Fotó: Internet

Hirdetés

Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője keddi sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy szerinte a világ nem áll egy teljes körű háború küszöbén, és úgy vélte, hogy Oroszország nem támadja meg Ukrajnát – adta hírül az rbc.ua hírportál Borrel Twitter-közlésére hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A jelentés szerint az európai főképviselő azt mondta: „Ukrajna nem fontos Oroszország számára.

Az európai biztonság építménye fontos Oroszország számára. A megkérdőjelezett architektúra.”

Borrell hozzátette: „úgy gondoljuk, hogy Oroszország nyomást próbál gyakorolni Ukrajnára, hogy tárgyalóasztalhoz ülhessen a most kétségbe vont európai biztonsági rendszer megvitatása érdekében.”

A főképviselő kijelentette, nem hiszi, hogy Oroszország megtámadja Ukrajnát.

„Nem mondanám, hogy egy olyan teljes körű háború küszöbén állunk, mint amilyen a második világháború volt. Nem hiszem, hogy Oroszország megtámadja Ukrajnát, ahogy Hitler 1941-ben a Szovjetuniót” – mondta Josep Borrell.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Scholz szerint Berlin, Varsó és Párizs meg akarja akadályozni a háborút Európában. Németország, Lengyelország és Franciaország meg akarja akadályozni a háborút Európában - jelentette ki Olaf Scholz.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.