Politika | 2022. 02. 09. – 20:00 |
Január végén intenzív diplomácia kezdődött Ukrajnában, melynek során számos vezető európai politikus látogatott el az országba. Fotó: Internet

Hirdetés

Január végén intenzív diplomácia kezdődött Ukrajnában, melynek során számos vezető európai politikus látogatott el az országba, Kijev a nemzetközi diplomácia központjává vált, a diplomácia működik és visszafogja Oroszország agresszív szándékait – jelentette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter szerdán, adta hírül a korrespondent.net hírportál a Külügyminisztérium sajtószolgálatára hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A jelentés szerint az ukrán diplomácia vezetője elmondta: „a diplomácia működik és visszatartja Oroszország agresszív szándékait. Amikor novemberben az Európai Unióban voltam, azt mondtam a partnereknek, hogy átfogó csomagra van szükségünk Oroszország megfékezésére. Három elemet javasoltunk: aktív diplomáciát, kemény szankciókat és katonai segítséget Ukrajnának.

Az eltelt néhány hónap alatt mindhárom kulcsfontosságú feladatot megoldottuk.”

Kuleba úgy vélte, Oroszország elrettentésének első eleme, az elmúlt hetekben megnyilvánuló aktív diplomácia Kijevet a nemzetközi politika központjává tette. A második szinttel kapcsolatban közölte, hogy befejeződött az amerikai és európai szövetségesek szankcióinak előkészítése. „A szankciók már léteznek, Oroszország tudja, hogy léteznek, és Oroszország tudja, hogy azok súlyosak. Fontos momentum, hogy az eszkaláció rendezése után is megmarad az előkészített szankciócsomag, és Damoklész kardjaként fog függni Oroszország felett továbbra is” – mutatott rá.

A külügyminiszter hozzátette: a védekezési csomag harmadik szintjét is aktívan hajtják végre.

Ennek bizonyítéka az a rengeteg katonai támogatás, amelyet az utóbbi időben Ukrajna kapott. „Ez nem az a reakció, amire Putyin számított, és mindez hatékony elrettentő erőként működik” – összegezte Dmitro Kuleba.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kuleba szerint Ukrajna nem fogja végrehajtani a minszki megállapodásokat az oroszok által meghatározott feltételekkel. Minden javaslat, feltétel, amelyet Oroszország állít a minszki megállapodások végrehajtását illetően elutasításra kerül, függetlenül attól, hogy ki jelenti be azokat az ukrán kormánynak. 

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.