Közélet | 2022. 02. 09. – 15:15 |
A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete a közelmúltban sí-hétvégét szervezett tagcsaládjai számára. Fotó: Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete

Hirdetés

Ez volt az első sí-hétvégénk az egyesület szervezésében. Péntek este érkeztünk a Vadvölgy panzióba, és a fogadtatás szívélyes volt, mint mindig. Hamar sikerült ismerős arcokat találnunk és reméltük, hogy a számunkra új családokkal is gyorsan összebarátkozunk. Természetesen így lett.

Az este főként az ismerkedéssel telt, a gyerekek is csakhamar szert tettek barátokra, úgyhogy igazán önfeledt lett rövid időn belül a hangulat. A finom vacsora után jött egy kis síbakancs próba és az ahhoz illő síléc kiválasztása, amit az egyesület ajánlott fel, így mindenki felszerelve indulhatott a Kraszija meghódítására.

Az esti későre nyúló beszélgetések után másnap talán kicsit zokul esett a korai kelés, de reggeli után mindenki lelkesen indult, hogy kamatoztassa sítudását. Persze akadtak olyanok is, akik kisebb gyerekeikkel inkább a szánkózást választották. Habár az időjárás nem kedvezett minden pillanatában a felhőtlen csúszkálásnak, ez senkit sem tántorított el, hogy újra és újra a felvonóba pattanjon és a pálya tetejéről gyönyörködjön a tájban, majd a lesiklás örömében részesüljön.

Délben aztán megfagyva bár, de törve nem visszatértünk szállásunkra egy jó ebéd és meleg kuckó reményében. Fáradalmainkat kipihenve a panzió mögötti domb felé vettük együttesen az irányt szánkókkal és hófánkokkal felszerelkezve, az est további részében pedig a benti játékoké lett a főszerep: volt, aki billiárdozott, mások inkább az asztali teniszt választották, és olyanok is akadtak, akik komoly römi csatákat vívtak.

Vasárnap reggel közös imára és éneklésre gyűltünk össze, ahol elhangzottak az igék mind a református, mind a római katolikus Bibliai kalauz szerint. Az elszántabbak délelőtt még bevállaltak néhány lecsúszást szánkóval, majd ebéd után lassan mindenki nekivágott a hazaútnak.

Köszönjük a lehetőséget, a jó társaságot, az együtt töltött időt és a felejthetetlen élményeket!

Szabó Diana

Hirdetés


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 26. évfolyamának 7. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.