Karpat.in.ua
| 2022. 03. 01. – 11:30 |

A csapi határőregység parancsnoksága a helyzetelemzés adata alapján számos döntést hozott az ellenőrzési eljárás és a formalitások egyszerűsítése érdekében

A csapi határőregység parancsnoksága a helyzetelemzés adata alapján számos döntést hozott az ellenőrzési eljárás és a formalitások egyszerűsítése érdekében. Fotó: Karpat.in.ua

Hirdetés

A csapi határőregység parancsnoksága a helyzetelemzés adata alapján számos döntést hozott az ellenőrzési eljárás és a formalitások egyszerűsítése érdekében – közölte hétfőn a mukachevo.net hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A határőrség tájékoztatása szerint az intézkedés eredményeként jelentősen felgyorsult az ukrán állampolgárok határátlépése.

Az elmúlt éjszaka során a gyalogosan átkelők száma 700-900 főről majdnem nullára vagy néhány tucatra csökkentek – állította a csapi határőregység sajtószolgálata.

A közlés szerint a határőrség jelenleg minden szükséges intézkedést megtesz a határátklőhlyek gyors és zavartalan működése érdekében. Ezenkívül az átkelőkön és előttük támogatást nyújtanak az államhatárt átlépőknek forró teával, meleg takarókkal, élelmiszerekkel és orvosi ellátással. Önkéntesek segítségével az állampolgárok orvosi ellátását és pszichológiai támogatását is biztosítják.

A határőrség emlékeztetett arra, hogy a 18 és 60 év közötti férfiak kiutazása Ukrajnából ideiglenesen korlátozott.

Egyúttal figyelmeztette a jelzett kategóriába tartozó férfiakat, hogy hiábavalók a határőrökkel való „megállapodásra” irányuló kísérletek, és hogy büntetőjogi felelősségre vonással jár kenőpénz felajánlása a határőröknek.

Hirdetés

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!