MTI

| 2022. 03. 01. – 14:30 |

A Magyarországra érkező ukrán menekülők tájékozódásának megkönnyítésére háromnyelvű táblákat és útirányjelzőket helyez el a magyar-ukrán határ közelében a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A Magyarországra érkező ukrán menekülők tájékozódásának megkönnyítésére háromnyelvű táblákat és útirányjelzőket helyez el a magyar-ukrán határ közelében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fotó: Internet

Hirdetés

A Magyarországra érkező ukrán menekülők tájékozódásának megkönnyítésére háromnyelvű táblákat és útirányjelzőket helyez el a magyar-ukrán határ közelében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

Mint írták, az új, egyedi jelzésű, magyar, angol és ukrán nyelvű táblákat, illetve útirányjelzőket a Híd Kárpátaljáért programhoz kapcsolódva gyártatták le

és kedden kezdték el kihelyezni a cég szakemberei.

A közútkezelő a kormány által Záhonyban, Barabáson, Lónyán, Beregsurányban és Tiszabecsen kialakított segítségpontokhoz vezető főbb utakra telepíti a sárga alapon fekete színű táblákat, amelyek információkat mutatnak és útirányokról tájékoztatják a menekülteket.

A társaság ezen kívül az M3-as autópálya érintett szakaszán az út felett található digitális, változtatható jelzésképű tábláin is megjelenteti ezen információkat, illetve a segítségpontoknál ugyanilyen arculattal nagyméretű táblákat helyez ki annak érdekében, hogy a bajbajutottakhoz könnyen és gyorsan eljussanak rokonaik és ismerőseik.

Emellett a társaság - a Waze nevű közösségi autós applikációval együttműködve - külön kereshető helyszínként jeleníti meg az autós térképen a segítő pontokat,

amelyek listája a www.utinform.hu oldalon is megtekinthető - olvasható a közleményben.

A kormány által elindított Híd Kárpátaljáért segélyakció keretében múlt szombattól hívható a 1357-es nemzeti segélyvonal, amelynek hívásával 500 forinttal lehet támogatni az összefogást. Az adományoknak egy számlaszámot is nyitottak, de emellett várják a karitatív szervezetek, szálláshelyek és befogadó családok jelentkezését, a vállalkozók, önkormányzatok és magánszemélyek felajánlásait is.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!