Kárpátinfo.net


| 2022. 03. 01. – 07:36 |

YouTube-on egy illető az orosz vezetéshez fordult azzal a kéréssel, hogy indítson tüzérségi csapásokat a kárpátaljai védelmi létesítményekre

YouTube-on egy illető az orosz vezetéshez fordult azzal a kéréssel, hogy indítson tüzérségi csapásokat a kárpátaljai védelmi létesítményekre. Fotó: SZBU

Hirdetés

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) nyomozást indított egy YouTube-on közzétett felhívás miatt, amelyben egy illető az orosz vezetéshez fordult azzal a kéréssel, hogy indítson tüzérségi csapásokat a kárpátaljai védelmi létesítményekre.

Megállapítást nyert, hogy egy ukrán állampolgár védelmi jelentőségű objektumok földrajzi koordinátáit rögzítette és a YouTube-on terjesztette.

Emellett a férfi felszólította az Orosz Föderáció elnökét, hogy indítson tüzérségi csapásokat ezekre az objektumokra, hogy megsemmisítse őket.

A bűncselekményt Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 113. (szabotázs) és 111. cikkelyek (hazaárulás) értelmében indított  büntetőeljárás keretében vizsgálják - jelentette az Ukrán Biztonsági Szolgálat sajtószolgálata.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!