Karpat.in.ua
| 2022. 03. 10. – 10:43

Törökországban tartják a mai nap folyamán az ukrán háború kitörése óta talán legfontosabb találkozót Moszkva és Kijev között.

Dimitro Kuleba és Szergej Lavrov is megérkezett Antaljába, ahol az eddigi legmagasabb szintű tárgyalásokat fogják tartani az orosz-ukrán konfliktus kirobbanása óta. Az eddigiek során csak kijelölt delegációk próbáltak egyezségre jutni Fehéroroszországban, eddig csekély sikerrel - írja a Karpat.in.ua.

Lavrov és Kuleba először találkozik a háború kitörése óta, mely találkozó nagyon fontos lehet a háború további alakulása tekintetében.

Lavrov a második legfontosabb ember a Kremlben jelenleg, így szinte olyan, mintha Putyin ment el volna tárgyalni Törökországba.

Egyelőre továbbra sem tűnik úgy, hogy Vlagyimir Putyin és Volodimir Zelenszkij között közvetlen tárgyalás lesz a háború kérdésében, még ha Zelenszkij ezt nagyon szeretné is összehozni, a Kreml ugyanis erre egyelőre nem nyitott.

Így jelenleg a külügyminisztereken a sor, hogy valamiféle megállapodást tető alá hozzanak vagy legalább lépést tegyenek egy tűzszünetet tartalmazó megoldás felé. Az elmúlt két hét során ugyanis megállás nélküliek voltak a harcok, aminek már több száz civil esett áldozatul.

Mint a videón is látszik, Lavrov és Kuleba meglepően barátságosan köszöntették egymást, amely jó jel is lehet a találkozó kezdetén.

Feltehetően hosszas tárgyalásokra kerül sor, így délig nagy valószínűséggel nem lehet eredményre számítani.

Recep Tayyip Erdogan, Törökország elnök korábban több alkalommal is felajánlotta, hogy szívesen otthont adna a békemegállapodásoknak, melyre akár sor is kerülhet a jövőben, ha megfelelően alakulnak a külügyminiszteri tárgyalások.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek