Kárpátinfo.net


| 2022. 03. 10. – 13:51

Az SZBU munkatársai szinte minden nap ellenséges hírszerző hálózatokat számolnak fel, illetve a kémeket és a szabotőröket lepleznek le.

Most a hadiállapot idején hazaárulás vagy szabotázs elkövetéséért szigorúbb büntetést kapnak az elkövetők - akár 15 évig terjedő vagy életfogytig tartó börtönbüntetés is járhat, ugyanis hatályba léptek Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 111. és 113. cikkelyének módosításai.

Az elmúlt 24 órában, március 9-én az Ukrán Biztonsági Szolgálat számos hasonló bűncselekményt tárt fel Kárpátalján, Harkov, Donyeck, Dnyipropetrovszk megyékben és Kijevben.

Kárpátalján az SZBU emberei leleplezték az úgynevezett DNR (Donyecki Népköztársaság) egyik lakosát, aki a megszálló javára kémkedett, és nyilvánosan kijelentette, hogy támogatja az orosz agressziót.

Az invázió elején videót készített egy orosz tévécsatornának. Ezt követően elkezdte "leadni" az ellenségnek az ukrán hadsereg Harkovban való elhelyezkedéséről szóló információkat.

Ennek következtében ágyúkkal támadták meg az ukrán katonák állásait.

Az orosz besúgó Ungváron bújt meg és további utasításokat várt az ellenségtől, de az illetékesek elfogták őt - jelentette az Ukrán Biztonsági Szolgálat sajtóosztálya. 


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek