Origo
| 2022. 03. 11. – 12:00

A Store Insider számolt be róla, hogy a Cana nevű cég bemutatta a bolygó első „molekuláris italnyomtatóját". A társaság nyilatkozata szerint a találmány egyetlen ízesítőpatron használatával több ezer különféle italt, például gyümölcsleveket, üdítőket, jeges kávét, sportitalokat, bort és koktélokat is ki tud keverni.

A Cana One nevű masina a konyhapulton is elfér, és a felhasználók egy érintőképernyőn keresztül adhatják meg, hogy aktuálisan milyen márkájú és típusú nedűt szeretnének elfogyasztani belőle. Sőt a kijelzőn még az innivalóban tartalmazott alkohol, koffein és cukor elvárt szintjét is be lehet állítani - írja az Origo.

A Cana állítólag a világ minden tájáról rengeteg italmárkával együttműködve állította össze a kínálatot, de természetesen saját receptek is szerepelnek a választékban.

A cég állítása szerint a szortiment kialakításához egy tudóscsoport három évet töltött el a népszerű italok molekuláris szintű tanulmányozásával. 

A projekt során a kutatók elkülönítették az innivalók ízéért és aromájáért felelős vegyületeket, és ezeket felhasználva olyan komponenseket alkottak, amelyekből a létező legkülönbözőbb szomjoltókat lehet kikutyulni.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek