Kárpátinfo.net


| 2022. 03. 12. – 10:26

Babják Zoltán, Beregszász polgármestere közösségi oldalán felhívta a lakosság figyelmét, hogy a katonai adminisztráció arra ér mindenkit, hogy légiriadó esetén ne keressünk a hírportálokon cáfolatokat vagy megerősítéseket, hanem járjunk el a rendelkezéseknek megfelelően és kövessük az utasításokat:

  • ideiglenesen áramtalanítsák otthonaikat;
  • zárják el a gázt;
  • vegyenek magukhoz élelmiszert, ivóvizet, gyógyszereket és az okmányaikat;
  • lehetőség szerint segítsenek eljutni az óvóhelyre szomszédjaiknak, a gyerekeknek és az időseknek.

Amennyiben nincs a közelükben óvóhely, NE MENJENEK KI AZ UTCÁRA!

Keressenek biztonságos menedéket a pincében, a házban lévő süllyesztett tereken, fürdőszobákban, ajtókeretekben. Ne menjenek az ablakokhoz, ne fényképezzenek és ne készítsenek videófelvételeket. Az óvóhelyen lehetőség szerint kapcsolják be a rádiót (101,6, 101,9, 107,2) és kövessék a katonai adminisztráció javaslatait.

Jelenleg dolgoznak a Beregszászi kistérségben lévő szirénák szinkronizálásán. Az intézkedésekről a templomi harangozókkal is megállapodtak, akik légi támadás esetén megkongatják a harangokat.

Töltsék le a Légiriadó (Повтіряна тривога) elnevezésű ingyenes alkalmazást a telefonjukra, s válasszák ki lakóhelyüket.

Riasztás esetén értesítsék szomszédjaikat is. Meg kell érteniük, hogy ilyen riasztások érkezhetnek hetente egyszer, de akár egy nap alatt többször is. Az Ukrán Fegyveres Erők légvédelme folyamatosan dolgozik! Vészhelyzet esetén nagyon fontos, hogy ne essünk pánikba és próbáljuk megőrizni nyugalmunkat!


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek