Gazdaság | 2022. 03. 14. – 14:14 |
A kormány egyértelmű utasítást kapott a kis- és középvállalkozások beindítására, hogy távolítsanak el minden akadályt működésük elől - emelte ki az államfő. Fotó: Internet

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij új feladatot adott a kormánynak a gazdaság helyreállításának érdekében.

Az RBC-Ukraine Volodimir Zelenszkij közleményére hivatkozva adta hírül, hogy az államfő utasította a Miniszteri Kabinetet,

hogy indítsa újra a kis- és középvállalkozások munkáját Ukrajnában.

"Amíg az állam háborúzik, Ukrajna gazdaságát meg kell őrizni és helyre kell állítani. Amennyire csak lehetséges. Az élet jelenjen meg a városok utcáin, ahol a biztonság megengedi" - mondta Zelenszkij.

Kiemelte, ahol lehetséges működjenek a gyógyszertárak, a kereskedelem, bármilyen üzlet. Kezdődjön el Ukrajna helyreállítása. Ez mindenkitől függ, mindenkitől, aki dolgozni tud.

A kormány egyértelmű utasítást kapott a kis- és középvállalkozások beindítására, hogy távolítsanak el minden akadályt működésük elől - emelte ki az államfő.

A lehető legnagyobb mértékben lazítani kell az adókon, el kell hárítani minden nehézséget, hogy a rendszer ne gyakoroljon nyomást az emberekre, hogy a lehető legjobban dolgozzanak – mondta Zelenszkij.

Az elnök hozzátette: a Minisztertanács már dolgozik az üzleti élet újraindításán. A kormány néhány napon belül közli a részleteket.

Hirdetés