MTI

| 2022. 03. 14. – 15:00

Az ukrajnai háború miatt kizárt orosz teniszválogatott helyére a Billie Jean King Kupában Ausztrália, míg a Davis Kupában Szerbia került.

A nemzetközi szövetség (ITF) - ahogy honlapján jelezte - március elsejével függesztette fel az oroszok, valamint az ukrajnai háborúban őket segítő fehéroroszok nemzetközi szereplését, és most döntött, kik pótolhatják az oroszokat - írja az MTI.

A női Billie Jean King Kupát (korábbi nevén Fed Kupát) az oroszok nyerték tavaly, és így automatikus résztvevői lettek volna az idei sorozat 12-es döntőjének.

Helyükre Ausztrália - mint a 2021-es elődöntő legmagasabban jegyzett vesztese - került az idei, novemberi fináléba. Ugyanakkor a szlovák együttes, amely selejtezőt vívott volna az ausztrálokkal áprilisban, szintén továbbjutott.

A fehéroroszok a belgákkal selejteztek volna áprilisban, de így a belgák szintén bekerültek a 12-es finálé mezőnyébe.

A legjobb férfi válogatottakat felvonultató Davis Kupában az oroszok szintén címvédőként léptek volna pályára, és jutottak be alanyi jogon az idei 16-os döntőbe. Az ITF ebben a sorozatban is a legmagasabban jegyzett elődöntős vesztest, azaz Szerbiát juttatta tovább a fináléba, amelyet első körben (a nyolcaddöntővel) szeptember 14. és 18., majd november 23. és 27. között (negyeddöntővel, elődöntővel és döntővel) rendeznek.

Szerbia játék nélküli továbblépésével lesz még egy csapat, amely döntőbe kerül, erről később határoznak, akárcsak a helyszínekről.

A fehéroroszok kizárásával Mexikó jutott tovább a világcsoport I-be, amelynek szeptemberben lesznek a küzdelmei.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek