Origo
| 2022. 03. 18. – 19:00

A Store Insider számolt be róla, hogy dresszingből növeszt gyémántot egy amerikai élelmiszergyártó vállalat. Ez is egy újabb bizonyítéka annak, hogy a szintetikus drágakövek piaca káprázatos jövő elé tekint.

A gyémántkereskedelemmel kapcsolatos aggodalmak és a töretlen technológiai fejlődés a „laboratóriumi" gyémántok piacának folyamatos növekedéséhez vezettek - írja az Origo.

Egy iparági elemző tavalyi nyilatkozata szerint,

napjainkban már az eladott gyémántok négy-hat százaléka mesterséges úton jön létre. 

A szintetikus drágakövek ipara előtt ígéretes jövő áll, amelyet a gyártáshoz felhasznált nyersanyagok bővülése is támogat. Ezt a megállapítást támasztja alá például az a gyémántdarab is, amelyet egy Hidden Valley Ranch (HVR) nevű cég történetesen amerikai farm salátaöntetből állított elő. Az így létrejött, kétkarátos briliáns egy árverésen fog új gazdára találni, és a gyártó az eladásból származó teljes bevételt egy Feeding America jótékonysági szervezetnek fogja átutalni.

Hogy lesz a dresszingből gyémánt?

A HVR szerint a drágakőgyártás elején 2500 Celsius-fokra hevítik, majd pedig 400 tonna nyomás alá helyezik a mártást. 

Ezután az öntetet ilyen körülmények között öt hónapra magára hagyják, ami ez alatt az időszak alatt alakul át gyémánttá. A képződményt ezt követően fényesre csiszolják, és utolsó mozzanatként egy fehérarany gyűrű foglalatába helyezik.

Március 10-én már meg is kezdődött a licitálás az ékszerre. Az aukció március 17-ig tart, és a nyertes pályázó stílusosan, a házassági ajánlatok amerikai nemzeti ünnepén, vagyis március 20-án állítólag már át is veheti majd a csecsebecsét.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek