MTI

| 2022. 03. 02. – 13:32

Kimondottan Kárpátalja szükségleteinek kielégítését szolgáló három kamion segélyszállítmány érkezését jelentette be Viktor Mikita kormányzó, miután találkozott Bacskai József ungvári főkonzullal.

A megyei katonai közigazgatás vezetője közleményében rámutat, hogy a Magyarországról érkező humanitárius segélyszállítmányokat a harci cselekmények övezetébe, a Kárpátok hágóin túlra irányítják - írja az MTI.

A rövid időn belül a Magyarországgal szomszédos ukrajnai megyébe érkező, élelmiszerekből, higiéniai szerekből és gyógyszerekből álló

három kamion viszont kizárólag Kárpátalja szükségleteinek kielégítésére szolgál majd.

Viktor Mikita szerdai sajtótájékoztatóján közölte, hogy jelenleg 60 ezer menekült tartózkodik Kárpátalján, egy részük azonnal továbbindul a szomszédos országok, mindenekelőtt Magyarország és Szlovákia felé. Ellátásukat, szállításukat az önkéntesek segítségével sikerül megoldani - húzta alá a megyevezető.

Kárpátalján egyelőre beszerezhetők az alapvető élelmiszerek, a választék viszont megcsappant a beszállítási nehézségek miatt. A boltokban több tartós élelmiszerféleség (cukor, liszt, só, száraztészta) esetében korlátozták az egy vásárlónak eladható mennyiséget.

A gyógyszertárak, bankautomaták forgalma megnőtt az utóbbi napokban, de nincs káosz. Üzemanyag is kapható,

viszont a kutak többségénél 20 literre korlátozták az egyszerre tankolható mennyiséget.

Kijárási tilalmat egyelőre sehol sem rendeltek el, de ajánlott, hogy 22 óra után senki se tartózkodjék az utcán, a közterületeket fegyveres járőrök felügyelik. A kereskedelmi és szolgáltató egységek nyitvatartási idejét is ennek megfelelően korlátozták. Március elsejétől teljes alkoholtilalmat vezettek be Kárpátalján.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek