Kárpátinfo.net


| 2022. 03. 02. – 13:13

Dmitro Kuleba külügyminiszter két problémát nevezett meg az Orosz Föderáció elleni szankciókkal kapcsolatban.

Ukrajna már foglalkozik ezekkel a kérdésekkel - írja az RBC Ukrajna hírportál Kuleba szavaira hivatkozva.

Amint azt Kuleba megjegyezte, Ukrajna már együttműködik az EU-val az Oroszország elleni negyedik szankciócsomag előkészítésében.

"A szankciók továbbra is érvényben maradnak. A henger egyre szorosabban fedi le Oroszországot. De van két kérdés, két probléma, amin továbbra is dolgozunk. Először is, a szankcióknak rendszerszintűeknek kell maradniuk. Vagyis nem hagyhatjuk abba az elfogadásukat. És ezért például beszéltünk az Európai Unióval, és ott már készül a negyedik szankciócsomag" – mondta a miniszter.

A Külügyminisztérium vezetője azt is megjegyezte, hogy a szankciók elfogadása nagyon fontos. Olyan korlátozásokról beszélünk, amelyek nem a felszínen vannak, de fontos alkalmazni őket.

Hozzatette: még mindig van egy csomó más szankciós terület, amely nem a felszínen van, de amelyeket alkalmazni kell.

"Ezért tegnap elemeztük, mit lehet még tenni. Nagyon-nagyon mélyre ástunk, higgyétek el, és mától elkezdünk együttműködni a partnerekkel, hogy az általuk alkalmazott szankciók behatoljanak az orosz gazdaság és a Putyin-rezsim szívébe" - mondta.

Időközben az agresszor elkerülő utakat kezdett keresni a három ország felé, amelyek a maguk részéről ezen próbálnak pénzt keresni.

"Három országot talált, amelyekre nyomást gyakorol, és amelyekben aktívan együttműködik alternatív üzleti modellek, alternatív pénzügyi elszámolási rendszerek létrehozásában. Ismerjük ezeket az országokat, hogyan próbálnak pénzt keresni az ukrán vérből – ismerjük és dolgozni fogunk velük" - tette hozzá Kuleba.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek