Kárpátinfo.net


Megosztás


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette, hogy kész közvetlenül tárgyalni Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Hozzátette: ha a megbeszélés rosszul sül el, az egy harmadik világháború kezdete lehet.

Az RBC-Ukraine az ukrán államfő CNN-nek adott kommentárjára hivatkozva közölte, hogy Zelenszkij meg van győződve róla, hogy csak tárgyalások zárhatják le az ukrajnai háborút. Azt mondta, készen áll arra, hogy személyesen leüljön Putyinnal a tárgyalóasztalhoz.

"Készen állok a tárgyalásokra. Készen álltam az elmúlt két évben. Tárgyalások nélkül nem tudjuk befejezni ezt a háborút"

- mondta Zelenszkij.

Az államfő hozzátette, hogy Ukrajna és Oroszország között folytatódnak a tárgyalások, ez ugyanis esély ad a civilek halálának megállítására.

„Minden ember, aki azt gondolja, hogy ez a párbeszéd felületes, és nem fog megoldani semmit, egyszerűen nem érti, hogy ez nagyon értékes... Nem tudok mesélni a tárgyalások eredményeiről, de embereket, ártatlan embereket veszítünk el. Az orosz erők azért jöttek, hogy kiirtsanak minket, hogy megöljenek minket. Megmutattuk népünk és hadseregünk méltóságát, képesek vagyunk erőteljes csapást mérni, képesek vagyunk visszavágni"

- közölte Zelenszkij.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy Ukrajnának minden lehetőséget meg kell ragadnia a háború befejezésére, máskülönben az nagyobb konfliktussá fajulhat.

"Bármilyen formátumot, bármilyen esélyt ki kell használnunk, hogy meg tudjunk állapodni a Putyinnal való megbeszélés  lehetőségében. De ha ezek a próbálkozások kudarcot vallanak, az azt jelenti, hogy ez a harmadik világháború"

- hangsúlyozta az elnök.