Kárpátinfo.net


| 2022. 03. 22. – 07:52 | Kárpátalja |
Kárpátalján, Ungváron elfogták egy diverziós-felderítő csoport szervezőjét és vezetőjét, akiről kiderült, hogy az Orosz Föderáció FSZB ügynöke. Fotó: Korrespondent.net

Hirdetés

Kárpátalján, Ungváron elfogták egy diverziós-felderítő csoport szervezőjét és vezetőjét, akiről kiderült, hogy az Orosz Föderáció FSZB ügynöke.

A Korrespondent.net közlése szerint Kárpátalján a rendfenntartók őrizetbe vettek egy orosz diverziós-felderítő csoportot,

amely Ukrajna területén készült bűncselekmények elkövetésére.

Erről Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatás vezetője március 21-én, hétfőn Telegram csatornáján közölt részleteket.

Elmondása szerint, a helyi speciális szolgálatok gyorsan reagáltak, a szabotőröket hatástalanították.

Vitalij Glagola újságíró ugyanakkor részleteket közöl az esetről. Elmondása szerint a csoportba körülbelül 25 ember tartozott, akiket az FSZB ügynöke vezetett.

Az őrizetbe vételt Ungváron hajtották végre március 21-én.

"Ungváron a katonai kémelhárítás felszámolt egy szabotázscsoportot, amely Ukrajna elnökének meggyilkolását és szabotázs végrehajtását tervezte Kijevben és Ukrajna más régióiban" - áll a jelentésben.

Glagola szerint a letartóztatott FSZB ügynök egy legfeljebb 25 fős szabotázscsoport létrehozását, felfegyverzését és járművekkel való felszerelését hajtotta végre. Úgy tervezték, hogy a területi védelmi erők egységeként a továbbiakban Kijevben, a kormányzati negyedben hajtson végre bűncselekményeket – mondja Glagola.

Hirdetés

  • Fegyveres csoportot vettek őrizetbe Kárpátalján
  • Fegyveres csoportot vettek őrizetbe Kárpátalján
  • Fegyveres csoportot vettek őrizetbe Kárpátalján