MTI

| 2022. 03. 22. – 14:30

Kijev kedden közölte, hogy az ostromlott városokból a civilek kimenekítésére tett erőfeszítései a dél-ukrajnai Mariupol városára összpontosulnak, de nem jelentett be új megállapodást Oroszországgal a csapdába esett lakosok biztonságos átkelésének lehetővé tételéről.

„A Mariupolból történő evakuálásra összpontosítunk” – mondta Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes, írja az MTI.

A politikus felsorolt néhány helyet, ahonnan buszokkal próbálják meg evakuálni a civileket, de Mariupol nem volt köztük.

Arról sem tett említést, hogy új megállapodásokat kötöttek volna Oroszországgal a civilek evakuálására szolgáló „humanitárius folyosók” létrehozásáról.

Ezzel egy időben a Boriszpil nemzetközi repülőtérhez közeli ukrajnai Boriszpil város polgármestere kedden azt tanácsolta a civileknek, hogy ha tehetik, hagyják el a várost a közeli harcok miatt.

Boriszpil az ukrán főváros egyik nemzetközi légikikötője. Volodimir Boriszenko polgármester egy videófelvételen közölte, hogy a kijevi régióban, ahol Boriszpil is található, harcok folynak.

„Most nem érdemes a városban tartózkodni, mivel a város környékén már harcok folynak.

Felszólítom a civil lakosságot, hogy legyen okos, forduljon a telefonos tanácsadó központunkhoz és hagyja el a várost, amint lehetőség adódik rá” – tette hozzá.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek