Kárpátinfo.net


| 2022. 03. 23. – 12:42 | Kárpátalja |
A kárpátaljai rendőrök őrizetben vettek Nagypalád közelében egy menekülő 19 éves tiszakeresztúri fiatalembert, akit embercsempészettel gyanúsítottak meg. Fotó: zk.gov.ua

Hirdetés

A kárpátaljai rendőrök őrizetben vettek Nagypalád közelében egy menekülő 19 éves tiszakeresztúri fiatalembert, akit embercsempészettel gyanúsítottak meg.

Március 22-én a beregszászi járásban található Nagypalád közelében, az államhatártól mintegy 200 méterre a határőrök egy külföldi rendszámú Ford Transit személygépkocsit akartak megállítani ellenőrzés céljából.

A jármű vezetője a felszólításának nem tett eleget, hanem elmenekült a helyszínről.

A sofőrt a rendőrök perceken belül utolérték és őrizetbe vették.

Megállapítást nyert, hogy a személygépkocsit a Beregszász járásbeli Tiszakeresztúr 19 éves lakosa vezette.

A sofőr, valamint utasai - 35, 29 és 23 éves férfiak - nem tudták megmagyarázni tettüket. A rendőrök operatív információk alapján feltételezik,

hogy a 19 éves sofőr érintett lehet az államhatáron átlépő illegális személyszállítás megszervezésében.

A rendőrök az ukrán büntetőeljárási törvény 208. cikke alapján őrizetbe vették, és ideiglenes fogdába helyezték.

A rendőrök a Ford Transit személygépkocsit lefoglalták és a büntetőtelepre helyezték. Az ügyben tovább folytatják a nyomozást - közölte a Kárpátaljai Rendőrség sajtószolgálata.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy hamisított okmánnyal akarta átlépni a magyar határt egy katonaköteles férfi. Hamisított születési anyakönyvi kivonattal akart bejutni Magyarországra egy harkivi 28 éves ukrán állampolgár, aki sokgyermekes apának próbálta kiadni magát.