Hirado.hu
| 2022. 03. 23. – 14:10 | Ukrajna |
Robbanások rázták meg kijevet szerdán hajnalban. Ukrán közlés szerint több épület kigyulladt a sortüzek miatt a főváros két kerületében, négy ember megsérült. Fotó: Internet

Hirdetés

Robbanások rázták meg kijevet szerdán hajnalban. Ukrán közlés szerint több épület kigyulladt a sortüzek miatt a főváros két kerületében, négy ember megsérült.

Lakóházakat, egy bevásárlóközpontot és egy épületet rongáltak meg az orosz erők Kijev Szvjatosinszkij és Sevcsenkivszkij kerületében, négy ember megsérült – adta hírül az Ukrinform-ra hivatkozva a Hirado.

„Lakóházak, egy bevásárlóközpont és egy épület került sortűz alá.

Az épületekben kiütő tüzeket eloltották, senki sem sérült meg. A bevásárlóközpont és két magánház helyiségei megrongálódtak” – közölte a Szvjatosinszkij kerületben kialakult veszélyhelyzetről a kijevi városi állami adminisztráció a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

A Sevcsenkivszkij kerületben délelőtt keletkezett tűz. A tűzoltók és a mentők a helyszínen dolgoznak.

„Több magánház és egy épület gyulladt ki. Négy ember megsérült. Az áldozatokról és a pusztítás jellegéről szóló információk tisztázása folyamatban van” – áll a közigazgatás közleményében.

Mindeközben a CNN arról számolt be, hogy az ukrán ellentámadás Kijevtől északra és nyugatra előrehaladást ért el.

A hírcsatorna szerint ez veszélyezteti a főváros bekerítésére irányuló orosz erőfeszítéseket, és fenyegeti az orosz erők előretolt egységeinek utánpótlását.

Hirdetés

Forrás