MTI

| 2022. 03. 25. – 15:00 | Magyarország |
A rendőrség szerdán azt közölte, hogy a férfi harcolni utazott volna Ukrajnába. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A Fővárosi Törvényszék elrendelte annak a 27 éves francia állampolgárnak az átadási letartóztatását és egyszerűsített átadását, aki ellen a párizsi ügyészség bocsátott ki európai elfogatóparancsot - tájékoztatta a bíróság pénteken az MTI-t.

A rendőrség szerdán azt közölte, hogy a férfi harcolni utazott volna Ukrajnába.

A Fővárosi Törvényszék pénteki közleményében azt írta: a férfit lőfegyverrel elkövetett emberölés miatt keresik a francia hatóságok.

A bíróság megállapította: az európai elfogatóparancs végrehajtásának feltételei fennállnak.

A tárgyaláson a férfi hozzájárult az egyszerűsített átadásához és kérte a specialitás szabályainak alkalmazását, amelynek értelmében az átadása esetén Franciaországban csak az elfogatóparancsban szereplő bűncselekmények miatt folytatható le ellene büntetőeljárás.

Mindezek alapján a bíróság végleges végzésével elrendelte a férfi átadási letartóztatását és egyszerűsített átadását, amelynek legkésőbb április 4-éig meg kell történnie. Ha addig nem veszik át a francia hatóságok a gyanúsítottat, akkor szabadlábra kell helyezni - ismertették.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán számolt be a police.hu oldalon a kedd esti elfogásról.

Azt írták: a férfi azt nyilatkozta, hogy katonai múltja van és harcolni utazott volna Ukrajnába. A rendőrök a férfi autójából három kést foglaltak le, emiatt közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel visszaélés szabálysértése miatt eljárást kezdeményeztek ellene.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy európai elfogatóparancs alapján fogtak el a rendőrök egy francia férfit a záhonyi határátkelőhelyen. Harcolni utazott volna Ukrajnába a francia hatóság által emberölés elkövetése miatt körözött férfi. 

Forrás

MTI