Hirado.hu
| 2022. 03. 25. – 11:00 | Magyarország |
A közmédia is részt vesz a menekülteket segítő összefogásban, rendkívüli Jónak lenni jó! műsorsorozat indult. Fotó: Internet

Hirdetés

A közmédia is részt vesz a menekülteket segítő összefogásban, rendkívüli Jónak lenni jó! műsorsorozat indult. Rendkívüli Jónak lenni jó! – Magyarország összefog a Kossuth Rádió Napközben című műsorában, minden hétköznap 10:15-től.

A március 24-i adásban Vanyó Sándor, a Szegedi Szent Fülöp Gyermekmentő Alapítvány főmunkatársa osztotta meg a tapasztalatait, milyen különleges szituációkban tudtak az elmúlt napokban segítséget nyújtani az arra rászorulóknak - írja a Hirado.

A Szegedi Szent Fülöp Gyermekmentő Alapítvány eredetileg azért jött létre,

hogy nagybeteg gyerekek szállítását biztosítsa, és alapítója most egyetlen gépkocsijával a segítők sorába állt.

Vanyó Sándor március 12. és 19. között körülbelül 1500 kilométert autózott, fuvarozta azt, akit kellett, ahová kellett. Szervezett keretek között szeretett volna segíteni, így talált rá a MedSpot – Orvosi segítség, ahol kell Alapítványra, melynek munkatársai Beregsurányban a Máltai Szeretetszolgálat és a helyi önkormányzat által üzemeltetett fogadótárborba telepítettek mobil rendelőt, amihez logisztikai segítségét ajánlotta fel a Szent Fülöp Gyermekmentő Alapítvány.

Egy nagymama Kijevből jött azért, hogy súlyos születési rendellenességgel született unokájának vigyen Magyarországról gyógyszert. Kiderült, hogy a gyógyszerből itthon is országos hiány van, de egy konzultáció után találtak neki egy másik gyógyszert – mesélte el Vanyó Sándor, aki szerint a Máltai Szeretetszolgálat kollégái a hihetetlenül profi szervezésnek köszönhetően remekül helytállnak a határon.

A bajba jutott családoknak a 1357-es nemzeti segélyvonalon bárki segíthet.

Egy hívás vagy SMS 500 forintos támogatást jelent. Továbbá várják a szállásra és ellátásra vonatkozó felajánlásokat a jonaklennijo@mtva.hu e-mail-címre.

Hirdetés

Forrás