police.hu

| 2022. 03. 28. – 17:01 | Magyarország |
Egyedül érkezett a barabási határátkelőhelyre egy ukrán állampolgárságú vak férfi, aki a hazájában zajló háború elől menekült. Rendőrök és honvédek segítettek neki a határátlépés alatt és után. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Egyedül érkezett a barabási határátkelőhelyre egy ukrán állampolgárságú vak férfi, aki a hazájában zajló háború elől menekült. Rendőrök és honvédek segítettek neki a határátlépés alatt és után.

A barabási közúti határátkelőhelyen jelentkezett belépésre egy látássérült ukrán állampolgár 2022. március 27-én 16 óra 15 perckor - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon.

Az ukrán határőrizeti szerv munkatársai elkísérték a gyalogosan közlekedő vak férfit a magyar államhatárig, és átadták magyar kollégáiknak.

A barabási rendőrök tovább segítették a férfit, aki hazáját a háborús helyzet miatt kényszerült elhagyni, és egyedül, egy hátizsákkal és egy gitárral indult útnak.

A rendőrök miután beléptették Magyarországra, a honvédség munkatársaival közösen a barabási segítségpontra kísérték. A férfi azt mondta, hogy a Budapesten élő ismerőseihez szeretne eljutni, amihez a rendőrség minden szükséges segítséget megad.    

Hirdetés

Forrás