Bien.hu

Megosztás


A narancsbőr problematikája nem csak a plusz kilóval küzdőket, hanem néhány szerencsés kivételtől eltekintve szinte minden nőt érint. Kit jobban, kit kevésbé zavar a dolog, mindenesetre, lehet tenni ellene! Lássuk most az otthon, könnyedén elvégezhető narancsbőr elleni praktikákat!

Koffeines radírozás

Ha kávézol, már meg is van a fő alapanyaga egy jó kis narancsbőr elleni, koffeines bőrradírnak, mely élénkíti a tested, serkenti a vérkeringést, és persze segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől - írja a bien.hu.

Hozzávalók:

• 2 evőkanál kávézacc
• 1 evőkanál olívaolaj.

Recept:

Egy tálkában keverd össze a zaccot és az olívaolajat, majd vidd fel a problémás területekre. Jól dörzsöld be a bőrödbe, körkörösen masszírozd néhány percig, majd állj be a zuhany alá, és öblítsd le alaposan (és aztán az egész tusolót is zacctalaníthatod). Heti néhány alkalommal ismételd, és szemmel látható lesz a változás.

Víz – kívül, belül

A víz külsőleg és belsőleg is jótékony. Egyrészt elengedhetetlen a narancsbőr elleni harc részeként a megfelelő, napi 2-3 liternyi vízfogyasztás, mely segít megszabadulni a méreganyagoktól, gyorsítja az emésztést, az egész szervezetre pozitív hatása van. Másfelől a szebb bőrért a zuhany alatt is sokat tehetsz: a hideg-meleg váltott zuhany serkenti a vérkeringést, puhítja, élénkíti a bőrt.

Az előzőekben bemutatott koffeines radírozás hatása is serkenthető vele, de a váltott zuhanyt minden tusolásnál érdemes alkalmazni, és lehetőleg hideg vízzel befejezni.

Masszázs

A masszőrödtől is kérhetsz kimondottan narancsbőr elleni kezelést, de te magad is elsajátíthatod a megfelelő mozdulatokat, melyek segítenek eltüntetni a nem kívánatos gödröcskéket a testedről. A masszázshoz használj valamilyen olajat, vannak speciális narancsbőr elleni olajak, de az olivaolaj is megteszi.

Miután felmelegítetted az olajat, térdtől felfelé haladva simítsd a lábaidat, majd körkörös mozdulatokkal szintén lentről felfelé haladva jó erősen masszírozd a combjaidat, csipkedheted, ütögetheted is problémás területeket, majd ismét simító mozdulatokkal fejezd be a masszázst.

Luffaszivacs

A luffaszivacs a narancsbőr elleni küzdelem egyik alap eszköze, mely tusoláskor lehet segítségedre. Dörzsöld át vele a combok és a fenék környékét, de vigyázz, hogy ne túl erősen végezd, mert akár fel is sértheted vele a bőrt.

Mindig finom mozdulatokkal dörzsöld, így is eltávolíthatod az elhalt hámsejteket, serkentheted a vérkeringést és ösztönözheted a zsírsejtek lebomlását.

Paprikás pakolás, tekercselés

A paprikás pakolásra rengetegen esküsznek. Elkészítheted a pakolást magad is, ha csilipaprikát felaprítasz, majd hagyod egy éjszakán át olívaolajban állni, de paprikaolajat is használhatsz hozzá, lényeg, hogy alaposan kend be vele az érintett területet, majd jöhet a tekercselés.

Egyszerű folpakkal tekerd körbe a combod, feneked környékét, majd csavard be magad egy törölközőbe, és pihenj le fél órára, amíg kifejti hatását a pakolás. Számíts rá, hogy csípni fog, de a hatás garantált, ha rendszeresen végzed, látványos lesz a változás.

Plusz egy praktika: kitartás!

A bemutatott technikák önmagukban és egymással kombinálva is hatásosak, ám mindegyiknél elengedhetetlen a rendszeresség. Egy-két alkalomtól ne várj csodát, néhány hét alatt azonban már biztos változást érhetsz el.

Persze érdemes közben az étkezésre is odafigyelned, és a sport is sokat lendíthet a dolgon. Vágj bele most!



Forrás