MTI

| 2022. 03. 29. – 18:00 |
A Bloomberg azt közölte, hogy felfüggeszti oroszországi és fehéroroszországi tevékenységért az Ukrajna elleni orosz invázió miatt. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A Bloomberg azt közölte, hogy felfüggeszti oroszországi és fehéroroszországi tevékenységért az Ukrajna elleni orosz invázió miatt.

„A két ország ügyfelei nem tudnak majd hozzáférni a Bloomberg egyik pénzügyi termékéhez sem, beleértve a terminált, az adatlicencet, az adatkapcsolatot és az elektronikus kereskedési platformokat” – áll az ügynökség közleményében, melyet az MTI idéz.

A cég Bloomberg Terminals programja lehetővé teszi a pénzügyi és más iparágak szakemberei számára, hogy valós időben figyeljék a pénzügyi piac helyzetét.

Ez a rendszer egyben az elektronikus kereskedési platformon való kereskedés helye is. A terminálokat nagy pénzügyi vállalatok, valamint más speciális cégek használják.

A társaság kifejtette, hogy a nemzetközi szankcióknak megfelelően számos orosz értékpapír kereskedési funkcióját is letiltották. Korábban a Bloomberg lekapcsolta termináljairól azokat az orosz bankokat, amelyek ellen az Egyesült Államok szankciókat vezetett be.

Hirdetés

Forrás

MTI