MTI

| 2022. 03. 03. – 18:00

A Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) indokolatlannak tartja az orosz sportolókkal szembeni szankciókat, és álláspontja szerint a versenyekről való kitiltásuk "csak növeli az igazságtalanság érzését".

Az IJF közleményében Oroszország ukrajnai háborújára utalva leszögezte, hogy a történtekért nem hibáztathatók a sportolók - írja az MTI.

Egyúttal bejelentette, hogy az orosz cselgáncsozók a szervezet zászlaja alatt indulhatnak nemzetközi versenyeken, és győzelmük esetén az IJF himnusza hangzik fel.

"Bármilyen radikális döntés a sportolók versenyeken való részvételének akadályozására csak az erőszak eszkalációját folytatná, és az igazságtalanság érzését táplálná azon sportolókban, akik nem vettek részt a konfliktussal kapcsolatos döntésben" - áll a dokumentumban.

A sportolópárti közlemény kibocsátása előtt az IJF a múlt hét végén törölte az égisze alatt zajló összes oroszországi versenyt,

így a Grand Slam-sorozat májusra, Kazanyba tervezett állomását.

Egyúttal vasárnap bejelentette, hogy felfüggesztette Vlagyimir Putyin orosz elnököt az IJF-ben viselt tiszteletbeli elnöki és nagyköveti tisztségéből.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek