Sport | 2022. 03. 04. – 17:00 |
Oroszország legjobb sakkozói nyílt levélben fordultak Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz, hogy állítsa le az ukrajnai háborút. Fotó: Internet

Hirdetés

Oroszország legjobb sakkozói nyílt levélben fordultak Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz, hogy állítsa le az ukrajnai háborút.

A championat.com oldalon közzétett, és a sportági világszövetség, a FIDE Twitter-oldalán is megjelent dokumentumot 32-en írták alá, köztük az első számú orosz férfisakkozó, a tavaly világbajnoki döntőt vívott Jan Nyepomnyascsij és a gyorssakk női világbajnoka, Alekszandra Kosztyenyuk - írja az MTI.

A levélben többek között ez áll: "Ellenezzük a katonai akciókat Ukrajna területén, mielőbbi tűzszünetet és a konfliktus békés megoldását kérjük párbeszéd és diplomáciai tárgyalások útján.

Elviselhetetlenül fájdalmas látni azt a katasztrófát, amely napjainkban népeinket éri."

Az aláírók állásfoglalása szerint "most az emberek élete, alapvető jogai és szabadsága, az emberi méltóság, országaink jelene és jövője a tét".

"Osztozunk a fájdalomban ukrán kollégáinkkal, és békére szólítunk fel. Mi a békéért vagyunk. Állítsd meg a háborút!" - áll az orosz sakkozók Putyinhoz intézett nyílt levelében.

Hirdetés

Forrás

MTI