Közélet | 2022. 03. 05. – 15:55 |
A Benében élő Petrov Laura tudása legjavát nyújtja vendégei számára. A kozmetikai szolgáltatások mellett egyedi ajándéktárgyak is rendelhetők tőle.

Hirdetés

A nők már ősidők óta sminkelik magukat. Kleopátra az ókorban szemét felül kékkel, alul víz zölddel kontúrozta, száját pirosra festette. Szemöldökét vastagon szénnel feketítette. A középkorban nem sminkelték magukat a nemesség köreibe tartozó hölgyek. A sápadt bőr a törékenység és előkelőség jelképe volt. A XX. századtól a kozmetikaipar elsődleges célja az egészségmegőrzés és a bőr védelme.

A Benében élő Petrov Laura tudása legjavát nyújtja vendégei számára. A kozmetikai, illetve manikűrös szolgáltatások mellett pedig egyedi ajándéktárgyak is rendelhetők tőle. Vele beszélgettünk kezdetekről, kihívásokról.

– Mit tudhatunk a fiatal hölgyről?

– Benében születtem, ma is ott élek. Középiskolai tanulmányaimat Nagymuzsalyban végeztem. Mindig is érdekelt a szépségipar, így már korán eldöntöttem, hogy ezzel szeretnék foglalkozni. 2020 augusztusában Beregszászban egy manikűr tanfolyamon vettem részt. Majd úgy gondoltam, hogy a kozmetikusi alapképzést is elvégzem, hogy minél többek igényeit ki tudjam elégíteni – az idei év januárjában kaptam meg az oklevelemet, szintén a Vérke-parti városban, a Beauty Bar szépségszalonban Lengyel Nikolettától.

– Milyen volt a kezdet?

– Azt el kell mondanom, hogy nem rég óta vagyok a szakmában. És mint minden kezdet, ez is nehéz. Meg kell ismertetnem magam, a munkámat az érdeklődőkkel, ki kell alakítanom a vendégkörömet – ez bizony nem egyszerű feladat. Vidékünkön sok szépségszalon működik, ezért újoncként nem egyszerű a beilleszkedés. Egyelőre szülőfalumban, az otthonomban várom kedves vendégeimet. Tudásom legjavát igyekszem nyújtani, és bízom benne, hogy vendégeim elégedettek velem.

– Milyen szolgáltatásokat kínál?

– Többféle szolgáltatással várom vendégeimet. A kozmetikai szolgáltatásaim közé tartozik a szemöldökgyantázás, -formázás, -festés (hennával és festékkel egyaránt), és a szempillafestés is. A manikűrözés terén pedig műkörömépítést kérhetnek tőlem zselével, porcelánnal, géllakkal egyaránt. A vendég igényei szerint bármit elkészítek, legyen az egy natúr színekből összeállított manikűr, vagy egy bonyolultabb mintával ellátott is.

– Mi a trendi jelenleg a szépségiparban?

– Arcunk, bőrünk egészsége, szépsége sokat ér. Szinte bármit megteszünk érte. Munkám során elsősorban bőrbarát, természetes alapanyagokat használok, melyek nem okoznak irritációt. Ugyanez igaz a manikűrök terén is. A letisztultabb, természetesebb árnyalatok kerültek előtérbe. De be kell valljam, számomra a nagy kedvenc, mikor egész kicsi körmökre varázsolhatok valami apró csodát.

– Mint minden ágazatban, itt is fontos a folyamatos fejlődés.

– A szépségipar egy folyamatosan megújuló ágazat. Ezért is fontos, hogy fejlesszük tudásunkat, napra készek legyünk az új technikákat illetően. Újabbnál újabb formák, minták megoldások jelennek meg, melyeket tudnunk kell elkészíteni ahhoz, hogy munkánkban sikeresek lehessünk. Jómagam is több tanfolyamon veszek részt, emellett az internet is tele van oktató videókkal, melyekből rengeteget lehet tanulni.  

– Emellett ajándéktárgyak is rendelhetők öntől…

– Pár héttel ezelőtt egyik este jött a gondolat, hogy valami új dolgot is ki szeretnék próbálni, valami nem megszokottba belevágni. Akkor döntöttem el, hogy saját kezűleg fogok ajándéktárgyakat készíteni. Elsőként asztaldíszekkel próbálkoztam, és ez sikerrel járt. Majd jöttek a kisebb-nagyobb tárgyak, rendelések. Ilyenek például a csokicsokrok, vagy -dobozok, esetleg a rózsából összeállított macik, a pelenkatorták, fényképes kiegészítők. Bármi, amit a vásárló szeretne.

– Mit jelent önnek a munkája?

– Nagyon sokat jelent nekem, szeretem csinálni. Munkám során ki tudok kapcsolódni, kiélhetem a kreativitásomat. Emellett büszke is vagyok magamra, amikor a vendégeim boldogan távoznak tőlem. Az elégedettségük öröm számomra. Párommal voltak gondolataink a külföldi munkát illetően, de különböző okok miatt meghiúsultak. Azt kell mondjam, nem bánom, hogy így alakult. Úgy érzem, megtaláltam azt, amit szeretek csinálni.

– További tervek…

– Mivel ennyire szeretem a munkám, terveim között szerepel, hogy minél jobban fejlesszem a tudásomat. Szeretném még inkább tökéletesíteni a technikámat, hogy a jövőbeli vendégeim is elégedettek legyenek. Emellett az ajándékkészítést sem szeretném abba hagyni, hisz az is kedvelt elfoglaltságom. Így vásárlóim bármilyen alkalomra meglephetik szeretteiket.

– Mi pedig további sikereket kívánunk!

Kurmay Anita

Hirdetés


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 26. évfolyamának 9. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.