MTI

| 2022. 03. 07. – 13:36

Magyarországnak arra kell felkészülnie, hogy a menekültek száma nőni fog, egyre több embert kell majd ellátni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, megerősítve, hogy Magyarország területéről nem lehet fegyvert szállítani Ukrajnába.

A kormányfő a nemzetbiztonsági operatív törzs ülését követően, a közösségi oldalára feltöltött videónyilatkozatban azt mondta: ez a háború 12. napja, értékelték a helyzetet - írja az MTI.

Közölte: megjelent az a rendelet, amely "világossá teszi, hogy Magyarország területéről fegyvert nem lehet Ukrajna területére szállítani".

Orbán Viktor szerint figyelmeztető jel, hogy a katonai cselekmények egyre közelebb kerülnek a magyar határhoz. Ez azt jelenti, hogy a menekültek száma nőni fog - tette hozzá.

"Nekünk arra kell felkészülni, hogy egyre több embert kell ellátnunk"  - jelezte, hozzátéve, hogy meghozták azokat a döntéseket, amelyek garantálják a hatóságok és a civil szervezetek közötti együttműködés olajozottságát.

Beszámolt arról is, hogy számba vették a heti diplomáciai lépéseket, ugyanis - mint fogalmazott -

erőfeszítéseket fognak tenni ismét "a béke helyreállítása érdekében".

Közölte: ezért a visegrádi országok (V4-ek- Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország) miniszterelnökei kedden Londonban, majd az Európai Unió összes miniszterelnöke csütörtök-pénteken Párizsban tárgyal.

"Megpróbáljuk a háború útját elrekeszteni és megnyitni a tárgyalásokat, amelyek elvezethetnek a békéhez" - mondta Orbán Viktor.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek