Politika | 2022. 03. 07. – 08:00 |
Az Interfax ukrán hírügynökség szombati sajtótájékoztatója szerint az orosz katonák nem tudták, hogy háborúba küldik őket. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Interfax ukrán hírügynökség szombati sajtótájékoztatója szerint az orosz katonák nem tudták, hogy háborúba küldik őket.

Elfogott orosz katonákkal szervezett szombaton sajtótájékoztatót az Interfax ukrán hírügynökség. Az elfogott, illetve magukat önként megadó katonák azt mondták: nem tudták, hogy éles háborúba tartanak, a katonákat egészen az altiszti szintig csak arról értesítették, hogy hadgyakorlatra küldik őket – olvasható a Telex cikkében, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A sajtótájékoztató az orosz katonák az ukrán csapatokat dicsérték, kérték az otthoniakat, hogy ne hallgassanak a propagandára,

és Putyint okolták az értelmetlen, véres háborúért, aminek mielőbbi befejezését remélik.

A portál összesítése szerint az orosz külügyi szóvivő felszólította a nyugati országokat, hogy „ne pumpálják ész nélkül” a legkorszerűbb fegyvereket a kijevi rezsimnek.

Putyin utasította a Minisztertanácsot, hogy két napon belül készítse el az Oroszországgal szemben szankciókat bevezetett országok, cégek, szervezetek és magánszemélyek listáját.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök további aktív ellenállásra biztatta az ukránokat, méltatta az eddig védekezést, és kijelentette, hogy az ukránok nem adják át az országukat az ellenségnek.

A csecsen alakulatok elhagyhatták a Borodjanka területén található pszichiátriai intézetet, ahova az ukránok állítása szerint bevonultak, de a szétlőtt települést még nem.

Olekszej Kuleba, a kijevi régió kormányzója azt mondta, az oroszok szinte teljesen elpusztították a települést.

Az ukrán vezérkar arról beszélt, hogy az orosz csapatok a kanivi vízerőművet próbálják bevenni a Dnyeper (Dnyipro) folyón.

Hirdetés

Forrás