Kárpátinfo.net


| 2022. 03. 07. – 11:17

Az orosz csapatok új támadásokra próbálják összpontosítani erőiket, elsősorban Kijev, Harkov, Csernyigov és Mikolajiv ellen - mondta Olekszij Reznyikov védelmi miniszter.

Kifejtette, hogy az ellenség hatalmas veszteségei miatt átmenetileg csökkent a harcok intenzitása

- idézte Reznyikovot a Korrespondent.net.

Szerinte, ezzel párhuzamosan az ellenség erőket gyűjt és újabb támadásokat tervez, amelyek célja Kijev, Harkov, Csernyigov és Mikolajiv lesz.

Reznyikov szerint nagyon nehéz a helyzet Mariupolban, amit az orosz csapatok azzal "próbálnak elfojtani", hogy elvágják a humanitárius segélyektől. Az ukrán fél mindent megtesz, hogy humanitárius folyosókat biztosítson, de az orosz katonák továbbra is ágyúzzák a város lakónegyedeit és a civileket az evakuálás során.

A Védelmi Minisztérium vezetője felidézte, hogy Európából több mint 140 ezren, többségében férfiak tértek vissza Ukrajnába. Közülük több tízezren csatlakoztak a Területvédelmi Erőkhöz.

"Már több mint 20 ezer jelentkezés érkezett külföldiektől, akik készek Ukrajnába jönni, és megvédeni a világot az orosz nácikkal szemben az ukrán fronton, hogy Kreml gonoszsága ne terjedjen tovább. A fegyver- és lőszerszállításról nem nyilatkozom - ez egy kényes pillanat. Legyen meglepetés az ellenségnek. Tudják, jelentős előrelépés történt" - mondta Reznyikov.

Pontosította, hogy az elmúlt három napban már több mint 50 ezer sisakot és golyóálló mellényt szállítottak és szállítanak ki.

A hatóságok azon is dolgoznak, hogy a légvédelem és a rakétavédelem területén segítséget kapjanak a partnerektől.

"A háború az a gyász, amelyet Oroszország hozott nekünk. A világ minden otthonába bajt hozott. Minden nap veszítünk embereket. Mindenkire emlékezünk és mindenkit megbosszulunk. Legnagyobb előnyünk az ellenséggel szemben az ukrán társadalom összetartásában rejlik. Oroszországban nem értik, mi az önszerveződés, és mi az igazi bizalom a kormány és az állampolgárok között" – mondta a miniszter.

Reznyikov hangsúlyozta, hogy az ukrán fegyveres erők visszaszerzik az összes ideiglenesen elfoglalt várost és falut.

"Herszon, Kahovka, Melitopol, Bergyanszk és Henicseszk megmutatták, hogy jobb, ha a betolakodók eltakarodnak, mielőtt túl késő lenne" - összegezte.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek