Kárpátinfo.net


| 2022. 03. 07. – 08:45

Ukrajna kérelmet nyújtott be az ENSZ Biztonsági Tanácsához egy békefenntartó kontingens megalakítása érdekében a kritikus ipari infrastruktúra védelmére - jelentette Andrij Szibiha, az Elnöki Hivatal helyettes vezetője az Ukrajna 24 tévécsatorna adásában.

"Az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagjaként működő agresszor ország szavazati jogának megvonásáról is folynak a tárgyalások. Tekintettel a kritikus ukrajnai infrastrukturális létesítmények (atomerőművek, vegyipari létesítmények) fenyegetettségére, fellebbezéssel fordultunk az ENSZ Biztonsági Tanácsához egy békefenntartó kontingens bevezetésével kapcsolatban, hogy megvédje ezeket a létesítményeket.

Az agresszor ország ezt nem akadályozhatja meg" – mondta Szibiha, akit a Korrespondent.net idéz.

Elmondása szerint március 6-án Volodimir Zelenszkij ukrán elnök rendeletet írt alá egy különleges jogi csoport létrehozásáról, amely biztosítja Ukrajna követeléseit a nemzetközi joghatóságok előtt az Orosz Föderáció háborús bűneivel kapcsolatban. Ezek az ukrán nép elleni népirtásnak minősülnek.

Szibiha hozzátette, hogy ez a csoport már megalakult.

"A megfelelő perek előkészítése folyamatban van. A csoport már megkezdte a jogi eljárásokat. Ezért az Orosz Föderációt biztosan meg fogják büntetni" - mondta.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek