Események | 2022. 03. 08. – 12:15 |
A rutinellenőrzés során a rendőrök a golyóálló mellények és az „adományok Ukrajnának” feliratú csomagok között találtak rá a drogra. Fotó: Internet

Hirdetés

Délnyugat-Franciaországban, a Pireneusok közelében fekvő településen, Bayonne-ban a francia rendőrök rutinszerű közúti ellenőrzés során vasárnap három lengyel fiatal járművét állították meg. Igazoltatás közben a férfiak elmondták, hogy Spanyolországból érkeztek, és Ukrajnába szállítanak humanitárius adományt - írja a konzervatív Valeurs actuelles. 

A furgon és a segélyszállítmány átvizsgálásakor a francia rendőrök a 14 golyóálló mellények és az „adományok Ukrajnának" feliratú csomagok között 31 kiló kannabiszt is találtak - írja az Origo.

Az adományok között lapuló tételről még nem derült ki, hogy az is az Ukrajnának szánt humanitárius segély része volt-e, vagy a karitatív megmozdulás csak egy jól kiötlött fedőakció volt a marihuána Lengyelországba juttatása céljából. 

Az esetről beszámoló Europe1 rádió értesülései szerint a furgon vezetőjét három hete már nyakon csípték a francia vámosok,

amikor a lengyel sofőr elfelejtette bejelenteni a nála lévő 16 ezer euró készpénz szállítását. 

A francia igazságügyi minisztérium közlése szerint kábítószer-csempészésért akár 10 év börtön és 7,5 millió euró pénzbírság is kiszabható Franciaországban. 

Bűnszövetkezetben végrehajtott akcióért pedig már 30 év börtönre is számíthatnak az elkövetők. 

Hirdetés

Forrás