Kárpátinfo.net


| 2022. 03. 08. – 09:36

Ukrajnában a hadiállapot idejére a hadköteles sorkatonák havi 30 000 hrivnya kiegészítő javadalmazást kapnak.

A Miniszteri Kabinet módosította a 2022. február 28-i, 168. számú, a katonai állomány, a magánszemélyek és a parancsnoki állomány, valamint a rendőrök és családtagjaik kifizetésének kérdéseiről szóló 2022. évi rendeletet, amely megszüntette a katonai szolgálatot teljesítő katonák kiegészítő díjazásának korlátozását - írja a Korrespondent.net hírportál a Védelmi Minisztérium sajtószolgálatának március 8-ai közleménye nyomán.

Így a hadiállapot ideje alatt a sorkatonák havi 30 ezer hrivnyát kapnak majd.

Az ellenséges cselekményekben közvetlenül részt vevő vagy a nemzetbiztonsági és védelmi intézkedések végrehajtását, a fegyveres agresszió visszaverését és elrettentését végző katonáknak, akik közvetlenül a legveszélyeztetettebb területeken tartózkodnak, fizetésük havi 100 ezer hrivnyára nő.

Ezen túlmenően a háborúban elesett védőink családjai 15 millió hrivnya összegű egyszeri anyagi segélyben részesülnek, amelyet egyenlő arányban osztanak szét minden címzett között.

"Sorköteleseink hősiességről és kitartásról tettek tanúbizonyságot.

Természetesen az orosz megszállók első csapásait szerződéses szakemberek verték vissza, de az ellenség felett aratott minden egyes győzelmet megbízható támaszra kovácsoltak, amivé a sorkatonák váltak, beleértve az állandó bevetés helyeit is. Egy ukrán katona - szerződéses katona, önkéntes, sorkatona - egyenlő tiszteletet és méltó gondoskodást érdemel. Ezt felismerve a Miniszteri Kabinet elvetette a korlátozó normát, hogy minden sorkatona tudja, hogy az ország hálás neki. Együtt legyőzzük az ellenséget! Dicsőség Ukrajnának!" – kommentálta a kormány döntését Olekszij Reznyikov védelmi miniszter.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek