Közélet | 2022. 03. 08. – 10:30 |
Ingyenes online jogklinikát fejlesztett a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek egy magyar jogi digitalizációs platform a határon át érkezők számára. Fotó: Internet

Hirdetés

Ingyenes online jogklinikát fejlesztett a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek egy magyar jogi digitalizációs platform a határon át érkezők számára.

Az ukrán-orosz háborús helyzet menekültjei számára olyan felületet fejlesztett a Legisly csapata,

amely ingyenesen köt össze önkéntes joghallgatókat és jogászokat a konfliktus miatt menekülő embertársainkkal.

A határ mentén kilométeres sorok alakultak ki és az egyik legnagyobb hiány a jogi kérdésekkel kapcsolatosan merül fel, ezekre ugyanis helyben nem született megoldás.

Március 5-én a szervezet lvivi vezetőjével, Giuliano Stochino-Weiss-el történt egyeztetést követően jelezte, hogy ez a fajta nemrég indult "soft" segélyezési forma jelenleg talán a legfontosabb, s ezek közt a jogi ismeretek átadása mind között kiemelkedik.  

 Az első napon közel heti 100 órányi (!) önkéntes jogi segítségnyújtást gyűjtöttek össze, a csapat azonban most további önkénteseket vár,

akik az előre összeállított joganyag tanulmányozása után okostelefonról/tabletről/számítógépről online tudnak segíteni szabadidejükben gyakorlatilag bárhonnan.

A jogklinika a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet határon innen és határon túli információs pontjain kezdi meg működését a hét elejével. Elsősorban joghallgatókat és végzett jogászokat keresnek, további információkat az alábbi felületen érhetőek el.

Dr. Tóth Levente

Hirdetés