Karpat.in.ua
| 2022. 03. 08. – 14:19

Oroszország hibát követett el az Ukrajnával folytatott tárgyalások során, amikor ultimátumokat adott a háború befejezésére, Ukrajna nem fogadja el azokat – jelentette ki Mihajlo Podoljak, az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója, adta hírül az rbc.ua hírportál a tanácsadó nyilatkozatára hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

Mint Podoljak kijelentette: „Volidimir Zelenszkij azt mondja, hogy a tárgyalások, különösen akkor, ha egy olyan ország ül az asztalnál, amely egyértelműen képes védeni a saját érdekeit, kétirányú utca.

Javaslatok javaslatokra. És a javaslatoknak megfelelőnek kell lenniük.”

A tanácsadó úgy vélte, az orosz fél tévesen mérte fel a saját potenciálját, és eleve rosszul választott, amikor ultimátumokat terjesztett elő. „Minél keményebb ultimátumok hangoznak el a részükről, annál kitartóbb a nép ellenállása. Annál több ukrán tesz eleget a mozgósításnak” – mutatott rá.

Podoljak leszögezte, hogy Ukrajna nem fogja elfogadni az ultimátumokat. „Nyilvánvalóan nem fogadunk el semmilyen ultimátumot, bármiről legyen is szó. Valóban több tízmillió ukrán van mögöttünk. És Moszkva mögött az ultimátumok kapcsán aligha áll több tízmillió orosz. Ezek csak propagandamítoszok” – emlékeztetett.

A tanácsadó hangsúlyozta: „a mi álláspontunk egyszerű: a tárgyalásoknak reálisaknak és megfelelőeknek kell lenniük.

Ettől lesznek tárgyszerűek. Minél előbb egyetért ezzel az orosz fél, annál kevesebb veszteséget szenved el ennek eredményeként mindenekelőtt maga Oroszország is ennek a háborúnak a következtében.”


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek