Kárpátinfo.net


| 2022. 03. 08. – 14:26

Volodimir Zelenszkij elnök az ABC News-nak adott interjújában elmondta, az ukránok soha nem fogják elfogadni a megszállást, s ha az orosz csapatok elfoglalják Ukrajna összes városát, partizánháború lesz.

"Nem lehet megmondani azt, hogy mennyit bírunk ki – sok múlik nem csak rajtunk. Mi ki fogjuk bírni.

És még ha bemennek is az összes városba, partizánháború lesz. Senki nem adja fel szabadságunkat és függetlenségünket” – mondta Zelenszkij, akit az Ukranews.com hírportál idéz.

Megjegyezte, Ukrajna ma szabadságáért és függetlenségéért küzd, de a harc sikere nemcsak Ukrajnán, hanem a civilizált világ összes országán is múlik.

Zelenszkij hangsúlyozta: ha Ukrajna nem állítja meg Oroszország agresszióját, akkor folytatja a hódító háborút a balti országokban, Lengyelországban és Németországban.

„Ma itt, holnap a balti országok, holnapután Lengyelország, majd Németország” – mondta.

Az elnök megjegyezte, hogy egy ilyen forgatókönyv megelőzése érdekében Ukrajna még nagyobb segítséget vár a nyugati partnerektől, különös tekintettel a lengyelországi szovjet gyártmányú katonai repülőgépek biztosítására, az Ukrajna feletti égbolt védelmére, és ez a döntés nagymértékben az Egyesült Államoktól függ.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek