Karpat.in.ua
| 2022. 03. 09. – 20:00

Adjatok nekünk több fegyvert, hogy megvédhessük magunkat, segítsetek megvédeni a légterünket, segítsetek nekünk vadászgépeket szerezni – kérte a németeket Dmitro Kuleba külügyminiszter a Die Welt című német lapban szerdán megjelent cikkében, adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

Mint az ukrán diplomácia vezetője írta, „kérlek titeket: nyissátok ki a szemeteket! Kétségtelen, hogy Hitler egyedülállóan gonosz volt. De olyan gyűlölet, pusztítás és gyász, amit most Putyin okoz nekünk, az 1940-es évek óta nem volt Ukrajnában és Európában.”

Hozzátette: „adjatok nekünk erősebb páncéltörőket, légvédelmi és rakétaelhárító rendszereket.

Vezessetek be még szigorúbb szankciókat Oroszország ellen, beleértve a tilalmat az orosz energiaszállításokra, az orosz Szberbank lekapcsolását a SWIFT fizetési rendszerről, az orosz bankok és cégek levelezőszámláinak a befagyasztását, valamint az orosz hajók kitiltását az európai kikötőkből.”

A külügyminiszter ugyanakkor megjegyezte, már nem tud tovább hallgatni arról, hogy Németországnak több időre van szüksége a fegyverszállítási döntések meghozatalához és hogy Berlin szkeptikus Ukrajna európai uniós csatlakozását illetően.

„Úgy tűnhet számotokra, hogy hőstettet hajtottatok végre, mert számos fontos döntés meghoztatok. De ameddig emberek halnak meg az európai Ukrajnában, túl keveset tettetek. Eljött a pillanat: vagy Németország lesz vezető nemzet lesz Ukrajna támogatásában az orosz gonosz elleni küzdelemben,

vagy Németországnak új történelmi adóssággal kell szembenéznie az elveszett életek és a lerombolt városok miatt”

– szögezte le Dmitro Kuleba.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek