Kárpátinfo.net


| 2022. 03. 09. – 07:45

Ukrajnában az Elnöki Hivatal hibának nevezte az Oroszország által a tárgyaláson hangoztatott ultimátumokat a háború befejezéséről.

Ukrajna nem fog egyetérteni velük, mert minél keményebbnek hangzanak a követelmények, annál keményebb lesz az emberek ellenállása

- jelentette ki egy sajtótájékoztatón Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök hivatalvezetőjének tanácsadója, írja a Podrobnosti.ua.

Elmondása szerint az elnök meg van győződve arról, hogy a tárgyalások kétirányú útról szólnak, ezért kell "javaslatot javaslatra benyújtani".

Az ajánlatoknak megfelelőnek kell lenniük. Az orosz fél viszont, tévesen felmérve lehetőségeit, először rossz döntést hozott - ultimátumokat fogalmazott meg. Minél keményebben hangzanak el az általuk megfogalmazott ultimátumok, annál hevesebb az emberek ellenállása – mondta a tanácsadó.

Podolyak hangsúlyozta, hogy az ukrán hatóságok semmilyen ultimátumba nem egyeznek bele.

Végül is Ukrajna álláspontja egyszerű - a tárgyalásoknak valódinak és megfelelőnek kell lenniük, ami érdemivé teszi azokat, és ezért nem szabad ultimátumos hangon beszélni. Oroszország késlekedése ennek megértésében őt is nagy veszteségekkel fenyegeti a háború alatt.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek